Opet je nestalo? Gde je novac iz porodičnog sefa ili skrivenog mesta za koje su znali samo ukućani? Zašto stvari nestaju iz kuće? Možda je vreme da se obratite ljudima sa iskustvom i znanjem iz agencije PROTECTA koji imaju razvijene metode i postupke u pronalaženju predmeta i novca nestalog iz vaše kuće.

Kuća predstavlja mirno mesto za odmor i uživanje. Tu ne morate da vodite brigu o tome gde ste šta ostavili ili da li će se Vaša dragocenost naći na meti. A šta se dešava kada to nije više tako? Kakav psihološki može uticati nestanak novca, nakita ili drugih dragocenosti iz Vašeg doma predstavlja?

Dom mora da se vrati u stanje bezbednog i mirnog prostora za boravak svih ukućana. Važno je pronaći izvršioca i gde se nalazi Vaša dragocenost. A možda još važnije, kako je do toga došlo i ko krade u vašoj kući? Motivi su koren rešenja problema i vraćanja u normalnu funkciju. Stoga je važno imati pouzdan kontakt kome možete da se obratite za pomoć.

Važno je pravovremeno reagovati i odmah uključiti sva dostupna sredstva kako bi se došlo do istine. Bez obzira što istina može da boli, ona oslobađa. Samo istina daje mogućnost da se na pravi način reaguje i obezbedi dugoročno rešenje koje donosi spokoj i mir za Vas i Vašu porodicu.

 

Potkradanje novca i nakita

 

U porodicama koje poseduju vredniju imovinu ili se, generalno, smatraju materijalno bolje stojećima, nisu retki slučajevi nestanka pojedinih predmeta i stvari, tj. potkradanja novca i nakita. Po pravilu, u ovakvim situacijama teži se izbegavanju suvišnog publiciteta, posebno ukoliko je neko od članova porodice ličnost koja je po nekom osnovu poznata u javnosti.

Diskreciji se teži i ukoliko unutar porodice ima pojedinaca problematičnog ponašanja (kriminalne ili huliganske sklonosti, uživanje opojnih droga, članstvo u sekti, zavisnost od kocke, alkoholizam) ili boluje od nekih specifičnih oboljenja i poremećaja (određene vrste psihoza, senilnost, kleptomanija). Najzad, porodice posebno izbegavaju podnošenje prijave policiji kad se sumnja da su u takve slučajeve umešana maloletna deca.

Sve su to razlozi da kod takozvanih „kućnih krađa“ porodice pribegavaju angažovanju privatnih detektivskih agencija, poveravajući njihovim istražiteljima da na efikasan i diskretan način prikupljaju potrebne podatke i informacije i razrešavaju pozadinu i okolnosti slučajeva vezanih za nestanak određenih predmeta ili dragocenosti.

Najčešći slučaj kada iz kuće konstantno nestaje novac, nakit, dragocenosti vodi ka zaključku da neko iz vaše porodice ili bližeg okruženja vrši takozvanu kućnu krađu. Agencija PROTECTA Vam može pomoći, da u najkraćem roku najsavremenijim metodama predoči dokaze i ukaže na izvršioca. Naši stručnjaci mogu utvrditi i prave motive ovih krađa, a oni često mogu biti veoma opasni. Najčešći su narkomanija, kockanje, iznude i ucene.

 

Skrivanje imovine i utvrdjivanje vlasništva

 

Ponekad vaš novac ili dragocenost nisu ukradeni već skriveni iza fizičkih, pravnih i finansijskih zidova koje treba srušiti kako bi se došlo do istine. Ko je stvarni vlasnik nepokretnosti ili predmeta? Na koji način se može utvrditi da li je imovina dostupna ili ne?

Otkrivanje povezanosti lica i predmeta ili imovine zahteva iskustvo i znanje i važno je odabrati pravi način kako bi se došlo do rezultata i kako Vaše vreme ne bi uzrokovalo dalju štetu.

Praksa pokazuje da su posebno interesantni slučajevi kada ne možete da pronađe imovinu koju ima dužnik i koju krije (npr. preneto vlasništvo na članove porodice), a poverilac ne može da se naplati plenidbom novčanih sredstava već mora da se pronađe drugi predmet izvršenja (kuće, vikendice, stanovi, motorna vozila i sl.). Tada na scenu stupa agencija PROTECTA i pruža Vam informacije i utvrđuje istinu.

Agencija PROTECTA je prva u Srbiji licencirana za vršenje detektivskih poslova. Kao takva, ovlašćena je da traži podatke od nadležnih državnih organa o vlasnicima motornih vozila, plovila, i vlasnicima nepokretnosti. Takođe, ima pravo da sprovodi istragu i utvrđuje činjenice koje će dovesti do jasnog i nedvosmislenog odgovora na ključna pitanja i obezbediti dokumenta koja su neophodna za utvrđivanje vlasništva.