Detaktivska agencija PROTECTA je osnovana 2001. godine, kao jedna od prvih privatnih agencija za detektive u Srbiji. Veoma brzo smo stekli reputaciju pouzdanog i diskretnog partnera brojnim klijentima koji su nam se obraćali radi zaštite poslovanja svoje kompanije ili zbog porodičnih problema.

Zaposleni i privatni istražitelji u detektivskoj agenciji Protecta imaju višegodišnje radno iskustvo u policiji ili drugim službama i bezbednosnim organima Republike Srbije. To je garancija da ne postoji situacija sa kojom se oni u svojoj stručnoj karijeri već nisu susretali i problem koji nisu na neki način uspešno rešili. U svom timu, pored iskusnih operativaca, imamo i stručnjake za poligrafsko testiranje, forenzičare, psihologe i advokate.

Osnivač detektivske agencije Protecta je Prof. dr Dragan Trivan, istaknuti stručnjak za oblasti "korporativna bezbednost"  i "privatna bezbednost" u zemlji i širem regionu, sa višegodišnjim iskustvom u teorijskom i praktičnom pristupu bezbednosti i posebno detektivskoj delatnosti. Biran je u nastavno-naučna zvanja na univerzitetima u Srbiji i regionu, autor je više monografija, udžbenika i priručnika u oblasti bezbednosti. Učestvovao je u izradi standarda i zakona u oblasti privatnog obezbeđenja i detektivske delatnosti.

Dragan Trivan je predsednik Srpske asocijacije menadžera korporativne bezbednosti SAMKB, kao i Grupacije detektivskih agencija Udruženja za privatno obezbeđenje pri Privrednoj komori Srbije PKS. Član je Komisije za javno-privatno partnerstvo u sektoru bezbednosti pri MUP-u Srbije i PKS. Potpredsednik je Privredne komore Beograda.


Profesor Trivan je stručni konsultant za pitanja bezbednosti u mnogim kompanijama, specijalni savetnik u Internacionalnoj policijskoj asocijaciji IPA, član Međunarodnog udruženja kriminalista IAK i član Izdavačkog Saveta časopisa Svet bezbednosti. Od 2017 dr Trivan je predsednik Opšteg Udruženja Detektiva Srbije.

Prva smo i jedina srpska detektivska agencija koja je ispunila zahteve standarda SRPS A.L2.002:2008 za oblast: detektivske usluge, privatnih detektva. 2012. smo dobili nagradu „Kapetan Miša Anastasijević“ za standarde i kvalitet u oblasti bezbednosti. Prva smo detektivska agencija u regionu specijalizovana za korporativnu bezbednost preduzeća.

M-Kontakt

PRVA SRPSKA LICENCIRANA DETEKTIVSKA AGENCIJA