Kako utvrditi istinu o prouzrokovanoj šteti? Šta je dovelo do finansijske prevare ili pronevere? Možemo li da sprečimo krađu? Ima li konkurencija insajdera u firmi? Šta mi znamo o konkurenciji?

Profesionalni istražitelji mogu da utvrde istinu kod odštetnih zahteva upućenih osiguravajućim kompanijama, ali i preduzmu druge vidove istražnih radnji usmerene na otkrivanje i dokazivanje finansijskih prevara, prevara i krađa izvršenih putem interneta i dr. PROTECTA okuplja tim vrhunskih stručnjaka iz oblasti korporativne bezbednosti koji mogu kvalitetno, brzo i efikasno istražiti okolnosti i činjenice, ispitati lica i utvrditi šta se i kako dogodilo.

U skladu sa razvojem tehnologije poslovanja i intenzivne elektronske komunikacije, privredni subjekti su postali maksimalno izloženi riziku raznih vrsta prevara koje vode ka finansijskoj šteti i ugrožavaju uspešno poslovanje. Sprečavanje nastanka ili smanjenje gubitaka je od presudnog značaja u maloprodaji, logistici, osiguranju i bankarstvu i drugim privrednim oblastima.

Kompaniji je potrebno sprovođenje konkretnih mera zaštite od gubitka koji garantuje poboljšanje svojih poslovnih funkcija koje su podložne određenim gubicima. Angažovanjem “tajnog kupca”, kompanija dobija profesionalnog detektiva na licu mesta kako bi posmatrali, pratili i dokumentovali aktivnosti pojedinaca u cilju otkrivanja prevara ili drugih neželjenih radnji, ali istovremeno dali i argumente za bolje vrednovanje nečijeg rada i zalaganja.

 

Stručna podrška i rešenje

 

Agencija PROTECTA fokusirana je na smanjenje gubitaka do kojih dolazi zbog krađe, krađe od strane zaposlenih, prevara, računovodstvenih grešaka i drugih aktivnosti koje neposredno čine štetu kompaniji. Naši operativci su obučeni za otkrivanje krađa, zloupotreba, prevara, pronevera i svih drugih oblika bezbednosnih pretnji vašem poslovanju. Tim licenciranih stručnjaka u mogućnosti je i da obezbedi kontrolu zaposlenih u smislu eventualne zloupotrebe psiho-aktivnih supstanci, nedoličnog ponašanja na radnom mestu, manjak produktivnosti rada, oticanje poverljivih informacija.

Naša kompanija nudi i visoko napredne sisteme daljinskog video nadzora povezanog na kontrolno-operativni centar u kojem tokom 24 sata naši operateri vrše nadzor i po potrebi upućuju naš interventni tim na teren. Agencija PROTECTA pruža klijentima zvaničan izveštaj kojim se dokumentuju nedozvoljene aktivnosti, pri čemu dajemo i preporuke za uspostavljanje optimalnih mera bezbednosti i zaštite.