Izgubili ste ili obrisali podatke iz mobilnog telefona ili računara? U pitanju su podaci koji su vam bitni za poslovanje? Ili snimak prvih koraka vašeg deteta? Možda ste izgubili fotografije sa vašeg najlepšeg letovanja u životu? Dopustite profesionalcima iz agencije PROTECTA da najnovijim forenzičkim alatima povrate vaše dragocene izgubljene podatke.

Ukoliko vam se telefon ili računar pokvario ili je fizički oštećen i to je uticalo na to se neki ili čak svi bitni podaci iz njega izbrišu, potrebna vam je usluga digitalne forenzike mobilnih telefona i računara. U radu koristimo visoko sofisticiranu profesionalnu opremu najpoznatijih svetskih proizvođača opreme za bezbednosne službe kojima uspešno uspevamo da povratimo slučajno ili namerno obrisane podatke iz digitalnih naprava.

Bilo da su u pitanju fajlovi od juče ili od pre pet godina, uz pomoć tehnologije i stručnog znanja našeg tima, moguće je ponovo vratiti skoro sve podatke iz mobilnih telefona i računara, od momenta kad ste ih prvi put koristili pa sve do poslednjeg trenutka. Ne postoje vremenska ograničenja.

 

Forenzika mobilnih telefona

 

Bilo da ste izgubili podatke iz mobilnog ili ste u situaciji da su vam potrebni podaci iz telefona čiju šifru ne znate, oprema koja se koristi za povraćaj izgubljenih podataka može da se primeni i na telefonu sa nepoznatim šiframa, te da se iščitaju svi podaci sa njega od prvog dana korišćenja.

Digitalnom forenzikom mobilnih telefona i računara uspešno vraćamo sve slučajno ili namerno obrisane podatke od momenta prve upotrebe uređaja: SMS i MMS poruke koje ste primili ili poslali (sa datumom i vremenom slanja), listu primljenih i upućenih poziva (takođe sa vremenom i datumom), čitav imenik, sve vaše fotografije i snimke, primljene i poslate audio i video fajlove, prepiske i konverzacije na svim socijalnim aplikacijama (Viber, WhatsApp, Facebook Messenger, Instagram, Skype), lokaciju telefona u određenom momentu, kalendarske unose, beleške i planere.

 

Forenzika računara

 

Forenzika računara je naučni proces kojim dolazimo do informacija sačuvanih u bilo kom elektronskom formatu. Bilo da je svrha naše istrage da ispitamo određene optužbe, povratimo izgubljene podatke ili saznamo istinu koja se krije u računarima, digitalni forenzički procesi našim stručnjacima omogućavaju pristup svim podacima u digitalnom formatu. Ovim procesom dolazimo do podataka koji se nalaze na fizičkim diskovima poput hard diska, eksterne memorije i USB uređaja. Forenzika diska nam omogućava da povratimo izgubljene ili sakrivene podatke, kao i da identifikujemo fajlove.

Sve ovo se odnosi i na uređaje koji su mehanički oštećeni ili su bili u vodi i bez obzira na to da li su problem nepoznate šifre na digitalnoj spravi, sve što je ikada bilo u njoj od momenta kad je prvi put uključena može se povratiti ili saznati, a vi dobijate sve te informacije u elektronskom formatu koji vam najviše odgovara.