Poligraf u detektivskoj agenciji ProtectaNaš poligrafski ispitivač je Zoran Luković, dugogodišnji poligrafista beogradske kriminalističke policije i jedini licencirani privatni detektiv koji je radio u policiji kao poligrafista.

Poverljive informacije cure iz vaše firme ili ste imali slučaj interne krađe ili pronevere? Iz kuće su vam nestale dragocenosti kojima su samo članovi porodice imali pristup? Vaš partner se čudno ponaša u poslednje vreme i ubeđeni ste da vas vara?

Poligraf ili detektor laži pruža vam mogućnost da saznate istinu u ovim osetljivim situacijama, te da na temelju činjenica donesete dalje važne odluke u životu.

 

POLIGRAFSKO TESTIRANJE

U POSLOVNOM SVETU

 

Da li ste u procesu selekcije i regrutacije zaposlenih na važne i osetljive pozicije na kojima je važno poverenje, lojalnost? Da li će novi zaposleni imati pristup i raditi sa gotovim novcem i/ili poverljivim informacijama? Ili imate naizgled nerešivu konfliktnu situaciju u kolektivu? Možda sumnjate da je neko od vaših zaposlenih namerno prouzrokovao štetu kompaniji?

U svim ovim situacijama poligraf se pokazao kao efikasno sredstvo za saznavanje istine, što vas onda dovodi u poziciju iz koje možete racionalno da donosite važne odluke.

Najćešće se detektor laži u kompanijama primenjuje u sledećim situacijama:

 

•  Prilikom zapošljavanja, za tzv. dodatni skrining (screening) kandidata, za proveru CV-a i prošlosti

•  Za rasvetljavanje internih krađa, poslovnih prevara, pronevera i korupcije

•  Za sprečavanje finansijskih gubitaka

•  U slučajevima odavanja poslovnih tajni, poverljivih informacija i industrijske špijunaže

•  Zbog nekorektnog ponašanja nekog od zaposlenih, mobinga, seksualnog uznemiravanja ili devijantnog ponašanja

 

U detektivskoj agenciji Protecta poligrafsko testiranje se obavlja na vrhunskoj opremi poslednje generacije u poligrafskom kabinetu. Garantujemo vam potpunu privatnost i poverljivost informacija. Rezultate poligrafa dobija samo ovlašćena osoba iz vaše kompanije.

 

POLIGRAFSKO TESTIRANJE ZA FIZIČKA LICA I PORODICU

 

Da li vam se desilo da je iz fioke u kojoj držite dragocenosti nestalo prstenje i narukvice, bez ikakvih tragova obijanja? Ili vam sad već u redovnim intervalima nestaje novac sa mesta koje samo vi znate u vašem domu? Pokušali ste da razgovarate sa članovima svoje porodice, pala je i svađa, međutim svi poriču odgovornost.

Od tada su vam odnosi narušeni, opterećeni ste sumnjama, međusobne optužbe, domom vam se šire negativna osećanja i na mestu gde je nekad bila vaša oaza mira u kojoj ste uživali sad su konflikti jedino što cveta. Ljubav je i dalje tu, ali nema poverenja.

Bilo da ste vi taj koji optužuje članove svoje porodice ili da ste optuženi, ili čak da ste zaglavljeni između ovih uloga, ako vam je poverenje u domu ugroženo, poligraf može da bude oslobađajući faktor koji će vam konačno pomoći da istina ugleda svetlost dana.

Zapravo razlog zbog kog naši klijenti najviše koriste poligrafske usluge jeste rasvetljavanje kućnih krađa. Poligraf predstavlja izuzetno pogodno i brzo rešenje kod rasvetljavanja širokog dijapazona kažnjivih radnji i po potrebi daje našim detektivima indicije za dalji rad.

Detektor laži svoju primenu jednako uspešno nalazi i u slučajevima sumnje u vernost sadašnjeg ili budućeg bračnog partnera. Ako nastavite da čitate ovaj deo teksta, vrlo je verovatno da vas je partner optužio za prevaru ili vi sumnjate da vas partner vara.

Ako razmišljate o poligrafskom testu, jedno od vas dvoje (ili oboje) izgubilo je elementarno poverenje koje vam je potrebno da biste živeli u miru. Verovatno ste napeti i ne možete noću da spavate. Da budemo otvoreni, kada živite u nepoverenju, to nagriza vašu vezu sa svih strana i to veoma ubrzano. Što se duže ovo nastavi, to su manje šanse da se poverenje ponovo uspostavi. Ako želite da sačuvate svoju vezu, delujte odmah.

Iskustvo nam govori da detektor laži pomaže da se veze spasu. Ako vam partner govori istinu, poligraf će to potvrditi i moći ćete s mirom u srcu da nastavite sa svojim zajednički životom. Ukoliko se ispostavi da je zaista došlo do preljube Ili bilo kog drugog vida neverstva, na odnosima se može raditi, pogotovo uz stručnu pomoć u vidu psihološke podrške, ali ovaj put na temelju poverenja, sa „svim kartama na stolu“ i sa stopostotnom istinom kao osnovom.